Digital kommunikatör

Vi behöver utöka vårt marknadsteam. Detta är en ny roll som du har möjlighet att vara med och forma efter dina och företagets behov. Initialt kommer du vara anställd som konsult hos Sharper för att efter sex månader ha möjlighet till överrekrytering om allt känns bra för alla parter. Vi sitter i Ulvsunda ett stenkast från Bromma Blocks.

Dina arbetsuppgifter:
Ditt fokus ligger på skrivande, innehållsskapande och kreativitet. Du kommer arbeta med vår kommunikation i alla kanaler såsom sociala medier, hemsida, interna samt externa utskick, on- och offline. Du skriver målgruppsanpassade texter, medverkar vid bildurval och tar fram presentationer inför lanseringar. Då mycket material kommer från USA måste du kunna omforma innehållet till svenska med rätt tonalitet. Du kommer även ha kontakt med skönhetsredaktörer, influencers och PR-byrå. Internt är kontaktytorna breda och du samarbetar med utbildningsavdelningen, Brand Managers, VD och kollegorna i marknadsteamet. Du rapporterar till marknadschefen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Skriva text för olika media och målgrupper
• Bidra med idéer och kreativa förslag i syfte att stärka kommunikation och varumärke
• Målgruppsanpassa innehåll till olika kanaler och mottagare
• Forma ordval och tonalitet efter Skin Concepts språkbruk
• Hålla kontakt med och värdera externa samarbetspartners

Din profil:
Vi söker en vässad innehållsskapare som behärskar det svenska språket till fullo och har en träffande retorik och ett välutvecklat vokabulär. Du har ett språkligt intresse och förmågan att anpassa innehållet till målgruppen genom att gestalta ett budskap i olika kanaler. Din bakgrund kan exempelvis vara kommunikatör, journalist eller liknande. Krav för tjänsten är flytande svenska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i engelska. Du har lämplig eftergymnasial utbildning i form av kandidatexamen eller KY/YH-utbildning och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ytterligare krav är kunskaper i Adobe Creative Cloud och Officepaketet, även om det finns annan specialistkompetens för formgivning i företaget. Det är meriterande om du har ett intresse för hudvård och make up.
För att trivas i kulturen hos oss är du en prestigelös och positiv person med integritet och eget driv. Hudvård är en bransch befolkad av människor med en stark passion och ett stort personligt engagemang varför din empatiska förmåga är viktig. Du drivs av att komma med förslag, kunna påverka och argumentera för dina idéer, samtidigt som du även kan finna arbetsglädje när ett beslut har fattats av andra och då fullföljer plan och aktiviteter. Du bygger värde och motiveras av att leverera kunskap i syfte att bidra till vår fortsatta tillväxtresa. Om denna beskrivning känns träffande är du varmt välkommen men din ansökan och personliga brev.

I den här processen samarbetar vi med Sharper. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, som är den
10 januari. Har du frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss
på 08-612 04 90. Ansöker gör du här: Gå till ansökan.