Nyheter

Nyheter från Jane Iredale - the Skin Care Makeup

De senaste nyheterna från mineralmakeup-märket Jane Iredale innefattar en uppfriskande ansiktsspray, Lemongrass Love, och en mjukgörande handcreme, HandDrink.

Lemongrass Love Hydration Spray

En ekologisk ansiktsspray som innehåller väldoftande citrongräs och som ger en uppfriskande känsla. Huden blir omedelbart återfuktad och konditionerad. Lemongrass Love fixerar mineralmakeupen och intensifierar även rouge, foundation och ögonskugga. Certifierad av Ecocert.

HandDrink Hand Cream

HandDrink Hand Cream är en återfuktande och mjukgörande handcreme som snabbt absorberas av huden. Citrongräsolja ger fräsch doft och extrakt av äpple ger lyster till huden. Innehåller även vitt te och grönt te som ger antioxidativt skydd.
HandDrink ger SPF15.


Dermalogica lanserar BioLumin-C Serum

Dermalogica kombinerar nu banbrytande bioteknologi med stabil C-vitamin i sin senaste produktutveckling: BioLumin-C Serum – ett högkoncentrerat serum som verkar tillsammans med hudens naturliga försvarsmekanismer.

Vad gör BioLumin-C Serum annorlunda?
– Ultrastabil och djupgående: Ett komplex bestående av två stabila former av C-vitamin samt en peptidmolekyl. Dessa har en synergisk verkan vilket främjar stabiliteten ytterligare.
För förbättrad effekt innehåller serumet mjölksyra, som skonsamt avlägsnar döda hudceller och ger ökad cellförnyelse vilket gör att aktiva ingredienser lättare slussas djupare ner i huden.
– Skyddar: BioLumin-C Serums C-vitaminkomplex har visat sig främja hudens naturliga försvar. Detta innebär att hudens naturliga skydd mot oxidativ stress förstärks och motverkar de skador som annars kan uppkomma.

BioLumin-C Serum lanseras 15 juni 2018.


Återhämtning och lyster med Sound Sleep Cocoon

När vi sover pågår det full aktivitet i kroppen – mycket mer än vi anar. Både kroppen och hjärnan genomgår en biologisk återhämtning och reparerande funktioner utförs – vilket inte händer i samma utsträckning när vi är vakna. Huden genomgår en liknande process. Det har produktutvecklarna hos Dermalogica tagit fasta på när man utvecklat nya nattcremen Sound Sleep Cocoon. Då huden nattetid har en bättre förmåga att tillgodogöra sig aktiva ingredienser är Sound Sleep Cocoon framtagen för att användas på kvällen.

Sound Sleep Cocoon är en intensivt fuktgivande gel-creme som kombinerar kraften hos naturliga växtextakt med innovativa, högteknologiska ingredienser. Resultatet är en hud med mycket lyster men också förbättrad återhämtning för både kropp och sinne.Kunskapsdag med IDI

Missa inte vår kunskapsdag om Mikroflora, stress och vår hud. Dagen anordnas i samarbete med The International Dermal Institute – världens största och mest välrenommerade institut för vidareutbildning av hudterapeuter. Besök dermalinstitute.com/us för mer information.

De senaste årens vetenskapliga upptäckter om den mänskliga mikrofloran i kombination med forskningen kring epigenetik, är på väg att förändra tidigare föreställningar om kroppens funktioner. Ur ett hudperspektiv ser man nu nya möjligheter att behandla såväl akne och pigmentförändringar som inflammatoriska processer i vävnaden. Om du är intresserad av de senaste forskningsrönen om vår kropp och framtidens trender inom hudvård så vill du inte missa den här föreläsningen.

Ur dagens program:
• Kroppens mikroflora
• Stress och immunförsvaret
• Hjärnan, hormoner och huden
• Nya ingredienser och produkttyper

Tid: 10.00-15.00

Ort: Stockholm 15 mars, Göteborg 20 mars, Malmö 22 mars

Begränsat antal platser. Vi bjuder på lunch och förfriskningar under dagen.


Föreläsningen är på engelska, allt material är på svenska. Certifikat erhålls efter fullt deltagande.

Anmälan sker genom inbetalning av kursavgiften på 500 kr (varav moms 25%, 100 kr) till Skin Concept AB, bankgiro 894-7632. Uppge ditt namn och datum för kursen du vill gå. Maila även till utbildning@skinconcept.se med uppgifter om ditt namn, e-post och telefonnummer (detta också för eventuella kollegor du anmäler). Kursbekräftelser och vägbeskrivning mailas ut från den 10 mars och framåt.

Sista anmälningsdag är den 10 mars för Stockholm och den 15 mars för Göteborg och Malmö.


För övriga frågor och information kontakta oss via utbildning@skinconcept.se eller 08-545 787 40.


Dermalogica introducerar UltraCalming Duo

En kraftfullt lugnande duo - Dermalogica introducerar Calm Water Gel och Barrier Defense Booster. En svalkande mjukgörare och en högkoncentrerad ansiktsolja som mjukgör, lugnar och ger fukt. Calm Water Gel och Barrier Defense Booster utgör de senaste tillskotten till Dermalogicas UltraCalming-serie med produkter som förebygger eller behandlar känslig hud. Mer information om produkterna hittar du på dermalogica.se.Publicerat 25 januari 2018.