Nyheter

Återhämtning och lyster med Sound Sleep Cocoon

När vi sover pågår det full aktivitet i kroppen – mycket mer än vi anar. Både kroppen och hjärnan genomgår en biologisk återhämtning och reparerande funktioner utförs – vilket inte händer i samma utsträckning när vi är vakna. Huden genomgår en liknande process. Det har produktutvecklarna hos Dermalogica tagit fasta på när man utvecklat nya nattcremen Sound Sleep Cocoon. Då huden nattetid har en bättre förmåga att tillgodogöra sig aktiva ingredienser är Sound Sleep Cocoon framtagen för att användas på kvällen.

Sound Sleep Cocoon är en intensivt fuktgivande gel-creme som kombinerar kraften hos naturliga växtextakt med innovativa, högteknologiska ingredienser. Resultatet är en hud med mycket lyster men också förbättrad återhämtning för både kropp och sinne.Kunskapsdag med IDI

Missa inte vår kunskapsdag om Mikroflora, stress och vår hud. Dagen anordnas i samarbete med The International Dermal Institute – världens största och mest välrenommerade institut för vidareutbildning av hudterapeuter. Besök dermalinstitute.com/us för mer information.

De senaste årens vetenskapliga upptäckter om den mänskliga mikrofloran i kombination med forskningen kring epigenetik, är på väg att förändra tidigare föreställningar om kroppens funktioner. Ur ett hudperspektiv ser man nu nya möjligheter att behandla såväl akne och pigmentförändringar som inflammatoriska processer i vävnaden. Om du är intresserad av de senaste forskningsrönen om vår kropp och framtidens trender inom hudvård så vill du inte missa den här föreläsningen.

Ur dagens program:
• Kroppens mikroflora
• Stress och immunförsvaret
• Hjärnan, hormoner och huden
• Nya ingredienser och produkttyper

Tid: 10.00-15.00

Ort: Stockholm 15 mars, Göteborg 20 mars, Malmö 22 mars

Begränsat antal platser. Vi bjuder på lunch och förfriskningar under dagen.


Föreläsningen är på engelska, allt material är på svenska. Certifikat erhålls efter fullt deltagande.

Anmälan sker genom inbetalning av kursavgiften på 500 kr (varav moms 25%, 100 kr) till Skin Concept AB, bankgiro 894-7632. Uppge ditt namn och datum för kursen du vill gå. Maila även till utbildning@skinconcept.se med uppgifter om ditt namn, e-post och telefonnummer (detta också för eventuella kollegor du anmäler). Kursbekräftelser och vägbeskrivning mailas ut från den 10 mars och framåt.

Sista anmälningsdag är den 10 mars för Stockholm och den 15 mars för Göteborg och Malmö.


För övriga frågor och information kontakta oss via utbildning@skinconcept.se eller 08-545 787 40.


Dermalogica introducerar UltraCalming Duo

En kraftfullt lugnande duo - Dermalogica introducerar Calm Water Gel och Barrier Defense Booster. En svalkande mjukgörare och en högkoncentrerad ansiktsolja som mjukgör, lugnar och ger fukt. Calm Water Gel och Barrier Defense Booster utgör de senaste tillskotten till Dermalogicas UltraCalming-serie med produkter som förebygger eller behandlar känslig hud. Mer information om produkterna hittar du på dermalogica.se.Publicerat 25 januari 2018.


The Feature Story – vinternyheter från Jane Iredale

jane iredale - the Skincare Makeup, presenterar vinterns nyheter!

GreatShape Contour Kit är två fina kit med färger som framhäver och definierar ansiktets former. Varje kit innehåller en färg för contour, highlight och rouge.

Kiten kommer i två olika nyanser, Warm och Cool. Färgerna appliceras enkelt med de nya, syntetiska borstarna Blending/Contouring Brush och Contour Brush.Publicerat 25 januari 2018.


PreCleanse Balm - frisk hud börjar med steg noll

Dermalogicas dubbelrengöring är en unik rengöringsteknik som ger ett ultrarent och professionellt resultat. För att effektivt lyfta bort oljebaserad smuts används en "förtvätt" som löser upp lager av makeup, föroreningar, UV-filter och överskottstalg. Smutspartiklarna kapslas in och kan enkelt sköljas av. Nu kan den efterföljande rengöringsprodukten på ett bättre sätt lösa inkapslade smutspartiklar i porer och folliklar.

Nya PreCleanse Balm från Dermalogica är en unik rengöringscreme som smälter till olja när den masseras in på huden. Växtutvunna oljor binder till sig den oljebaserade smutsen på hudytan, och kan sedan lösas upp och sköljas med vatten. En rengöringsvante medföljer för en extra effektiv rengöring.

PreCleanse Balm passar normal till torr hud.